Elpex

Menu:


Nyheter:

Juli 10, 2012:
skidan.se

Mars 29, 2009:
Vasalöparen

Mars 26, 2009:
Smartson

Aug 28, 2008:
Götebors posten

Senaste testet »

Elpex Evolution senaste nyheten bland rullskidor!

En ny rullskida från ELPEX för klassisk åkning. Den innovativa konstruktionen med polyuretan i infästningen mellan gaffel och stomme ger helt unika åkegenskaper både vad gäller vibrationer och åkkänsla. Vi testade denna rullskida för ett år sedan sommaren 2012 och teståkarna var rörande överens om att dessa rullskidor var bäst. Vi hade även nöjet att testa polyuretandämpningen på ett par "vanliga" Elpex Team 610 med alustomme, när man har gjort det förstår man vilken effekt polyuretandämpningen ger dock gjorde compositstommen att den modellen var skönare att åka på. Elpex har lyckats bra med denna rullskida, åkkänslan och vibrationsdämpningen är fantastisk, Elpex har även fyllt stommen med ett "skumliknade" material vilket gör att rullskidan går tyst och stommen fungerar inte som en resonanslåda som förhöjer de ljud som uppstår i rullskidan. Elpex Evolution har testats av många och de flesta är rörande överens om rullskidans egenskaper.

Kommer polyuretandämpning mellan gaffel och stomme att hålla? Så här svarar Johan Öberg en av ägarna till Elpex - "Vi har gjort utmattningstest av rullskidan där vi simulerat 800 mil diagonalåkning med ett tryck på tån som motsvarar 200kg och inte noterat några slitage mellan stomme och gaffel." Sliter man ändå ut polyuretandämpningen går det att byta ut gaffeln.

Elpex evolution X V

Elpex har gjort två olika modeller V och X av Evolution. V för åkare upp till 70kg och X för åkare upp till 90kg. Det som bland annat styr detta är att de har olika polyuretandämpning i gafflarna. V är rosa och X är svart. Likadana hjul som till Elpex team 610 och Elpex Team 480.

Köp dessa rullskidor

Länk till Elpex Evolution X Elpex Evolution X.

Länk till Elpex Evolution V Elpex Evolution V.